fbpx

Kategorier: ,

FDB J81 Stol m. armlæn

4.499 kr.

På lager

FDB J81 Stol m. armlæn

Design:
Jørgen Bækmark

Materialer:
Eg mat lak flet sæde

Mål:
H: 82 cm
B: 65,3 cm
D: 53,3 cm
SH: 45 cm
Sædedybde: 39,5 cm
Armlænshøjde:: 68 cm

FDB J81 Stol m. armlæn

FDB J81 Stol m. armlæn – Jørgen Bækmark designede i 1950’erne denne klassiske spisebordsstol. Jørgen Bækmark fik i sin tid til opgave at designe en stoleserie, som passede til produktionsmetoderne hos Tarm Stolefabrik. Samtidig skulle stoleserien passe til et mere modent segment af FDB-kunderne. I serien indgår også J80, som er en smallere version af J81.

Stolens fletsæde giver ekstra siddekomfort og stolen egner sig derfor godt som spisebordsstol. Derudover egner denne skønne J81 stol m. armlæn sig også som fritstående møbel i entré.

Om FDB Møbler

Det hele startede i begyndelsen af 1940’erne hvor nogle unge, modige møbelarkitekter fik til opgave at udvikle smukke, funktionelle møbler til attraktive priser. Baggrund var at godt møbeldesign og høj kvalitet ikke skulle være forbeholdt de mest velstillede i samfundet.

I dag står FDB Møbler bag en lang række af dansk designs mest ikoniske og klassiske designermøbler. Det er således ikke uden grund, at FDB Møbler er kommet på verdenskortet som en af frontløberne inden for dansk design. Alle møbler er produceret af FSC-certificeret og bæredygtigt træ ligesom tekstilerne er Øko-Tex-certificerede. Derudover tages ansvar for både værkstedets medarbejdere og miljøet omkring, samtidigt med der passes på skovene.

Om Jørgen Bækmark

Han ledede fra 1958 til 1967 FDB møbler tegnestuen, hvor man tegnede enkle, tidløse træmøbler, som blev fremstillet på maskinværksteder for at holde fremstillingsprisen nede. Han har blandt andet designet spisebordsstolene i J80 serien, en let spisestol i egetræ med pinde i ryggen. Hans mål var, at møbler skal passe til mennesker og ikke omvendt. 1968 begyndte Jørgen Bækmark at undervise på Kunsthåndværkerskolen i København. Du kan læse mere her

Farve

, , ,

Brand

FDB Møbler

preloader