fbpx

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

FDB J83B Bænk

5.499 kr. From: 3.499 kr.

FDB J83B Bænk

Design:
Jørgen Bækmark

Producent:
FDB Møbler

Størrelse:
Højde     41 cm
Bredde 100 cm
Dybde    37 cm

Materiale:
Bøg Sort      m/ sort flet
Eg mat lak m/ natur flet

Passer godt til den kendte J80/J81/J82
stoleserie med fletsæde.

 

FDB J83B Bænk

FDB J83B Bænk designet af Jørgen Bækmark. Meget velegnet som entré møbel eller et lækkert hygge hjørne. Denne bænk er en klassiker til en meget overkommelig pris. Et af kendetegnene for FDB møbler.

Den er åbenlys funktionel, komfortabel og i et tidløst design, der understreger det gode møbelhåndværk. Jørgen Bækmark har designet en bænk der passer til den kendte J80/J81/J82 stoleserie med fletsæde. J83B bænken er inspireret af den kendte J83 skammel og gjort dobbelt så lang.

Selvom designet har adskillige årtier på bagen, er det stadig lige aktuelt.

Materialer og produktion

J83B bænken er i massiv træ, den findes i træsorterne bøg og eg, begge med et håndflettet sæde. Det benyttede træ er FSC-certificeret og fra europæiske skove.
Søger du en bænk i højde 46 cm kan denne ses her

Om FDB Møbler

Det hele startede i begyndelsen af 1940’erne hvor nogle unge, modige møbelarkitekter fik til opgave at udvikle smukke, funktionelle møbler til attraktive priser. Baggrund var at godt møbeldesign og høj kvalitet ikke skulle være forbeholdt de mest velstillede i samfundet.

I dag står FDB Møbler bag en lang række af dansk designs mest ikoniske og klassiske designermøbler. Det er således ikke uden grund, at FDB Møbler er kommet på verdenskortet som en af frontløberne inden for dansk design. Alle møbler er produceret af FSC-certificeret og bæredygtigt træ ligesom tekstilerne er Øko-Tex-certificerede. Derudover tages ansvar for både værkstedets medarbejdere og miljøet omkring, samtidigt med der passes på skovene.

Om Jørgen Bækmark

Jørgen Bækmark (f. 1929 – 2021) står bag flere ikoniske danske møbler. Fra 1958 og ni år frem var han tegnestueleder af FDB Møbler. Her var han med til at gøre designmøbler tilgængelige for menigmand. Med afsæt i den danske designtradition er hans møbler kendetegnede ved et smukt, roligt formsprog og et solidt håndværk med øje for de mindste detaljer. Der findes en særlig harmoni i møblerne, blandt andet i hans klassiske spisebordsstole J80 og J81.

Måske vigtigst af alt har Jørgen Bækmark altid lagt vægt på komfort, hvilket hans møbler bærer præg af dagen i dag.

FDB producerer udover denne bænk også bænkene J177 & J163, dem kan du se her J177 og  J163

 

Farve

, , , ,

Brand

FDB Møbler

preloader