fbpx

Kategori:

J39 Folkestolen Bøg Khaki Green

3.595 kr.

På lager

J39 Folkestolen Bøg Khaki Green

Producent
Fredericia Furniture

Designer:
Børge Mogensen.

Materialer:
Bøg malet; Khaki Green
Sædet er i håndflettet natur papirgarn.

Mål:
Bredde   48 cm
Dybde     42 cm
Højde       76 cm
Sædehøjde 46 cm

 

 

J39 Folkestolen Bøg Khaki Green

J39 Folkestolen Bøg Khaki Green er et af de nye varianter af J39 stolene. J39 stolene af Børge Mogensen er simpelthen et ikonisk mesterværk fra designeren. Stolens simple udtryk, i massivt bøgetræ kombineret med håndflettet papirgarn gør den til en tidsløs klassiker. Smuk, alsidig og robust er den korte altfavnende definition på den klassiker. Den egner sig til og har gennem årtier været været anvendt i stort set ethvert rum. Lige fra konferencesale, kirker, restauranter, institutioner til stort alle rum i privatboligen.

De nye varianter af J39-stolen omfatter to nye farver og en lakvariant. Lakvarianten er malet på bøgetræ med vandbaserede lakker for at skabe en glat overflade. Farverne er delikate og nedtonede, og de er nemme at passe ind i enhver indretning. Derved tilføjes en stemningsfuld farvefortælling til rummet uden at dominere.
Hele udvalget af J39 stole og matchende borde kan ses her

Én af de nye varianter er J39 Folkestolen Bøg Khaki Green. Khaki Green er inspireret fra Børge Mogensens hus. Den grønne farve ses som en gennemgående tråd i huset. Som trukket ind fra den omliggende natur og udendørs patinerede træværk ses det grønne malet på vægge og døre. Det træder subtilt frem i flere af kunstværkerne, der pryder rummene.

J39 Folkestolen er tidløst, lige så relevant i dag, som den var, da den blev introduceret for mere end 70 år siden. Den er ideel som spisestol. Brug stolen for eksempel sammen med Børge Mongensen’s kendte shakerbord C18, som kan ses her  C18 Shakerbord L180

Om designeren

Børge Mogensen studerede på Kunstakademiet, og han var dybt inspireret af Kaare Klints måde at kombinere menneskelige proportioner med visuel ro og funktionalisme. Gennem årene har han også været underviser i møbeldesign. Derudover har han deltaget i flere udstillinger og konkurrencer. Samt ikke at glemme modtaget adskillige priser for sin unikke evne og sans for at skabe kvalitetsmøbler. Det bør nævnes at han i 1950 etablerede sin egen tegnestue og i 1952 indledte han et samarbejde med den unge indretningsarkitekt og forretningsmand Andreas Graversen, der i 1955 overtog Fredericia Furniture A/S.

Læs mere om producenten Fredericia Furniture her Fredericia producerer arkitekttegnede kvalitetsmøbler med en lang levetid.  Mange af deres møbler er kendt for at gå i arv gennem generationer. Deres helt grundlæggende kvalitetskrav giver deres møbler en indbygget levedygtighed, og kræver i øvrigt respekt for de anvendte naturmaterialer.

 

 

Brand

Fredericia Furniture

preloader