fbpx

J16 Taburet Eg sæbe

5.399 DKK

På lager

J16 Taburet Eg sæbe

Design:
Hans J. Wegner

Producent:
Fredericia Furniture

Størrelse:
Bredde  56 cm
Dybde   40 cm
Højde    46 cm

Materialer:
Kan fås i følgende træsorter:
Eg sort lak, Eg sæbe og Eg lys olie samt Valnød
med fletsæde i enten natur eller sort papirgarn

 

 

J16 Taburet Eg sæbe

J16 Taburet – Eg sæbe. Denne taburet passer perfekt til Wegner J16 Gyngestol Eg sæbe. Gyngestolen J16 blev i tidernes morgen, 1944 lanceret af FDB Møbler. Stolen der i dag produceres af det kendte firma Fredericia Furniture har været i produktion lige siden. Hans J. Wegner lagde vægt på bevægelsesfrihed og ergonomi i sit stoledesign og begge egenskaber rummer denne klassiske gyngestol. Den føromtalte bevægelsesfrihed gør stolen nyttig i forbindelse med mange gøremål som især amning og strikning. J16 gyngestolen er på denne måde meget funktionel, da den disse og lignende daglige gøremål bliver nemme at gennemføre. Hvis man beder en dansker tænke på en gyngestol, vil de fleste nok tænke på netop J16 gyngestolen.

Hynde til J16 gyngestol & taburet kan tilkøbes.

Møbelklassikere

Med sit afklarede formsprog, sit flettede sæde og sin brugsmæssigt fine afbalancering regnes Wegners gyngestol i dag for indbegrebet af moderne dansk møbeldesign.

Hans J. Wegner viste tidligt interesse for gyngestolen som type, og J16 blev en af de allerførste stole, han fik sat i produktion. Den oprindelige udgave af stolen blev tegnet i 1944, men den måtte igennem en proces, der skulle gøre den enklere at fremstille, før den med hjælp fra Børge Mogensen kom i produktion. Wegners J16 har siden vist sig så levedygtig, at den har været efterspurgt, lige siden den første gang kom på markedet.

Samme indstilling til design har også været kendetegnende for Fredericia siden etableringen i 1911.

Fredericia Furniture

Håndværk fra generation til generation. Fredericia er en familiejet virksomhed, som blev grundlagt i 1911. Deres historie er dybt forankret i udviklingen af skandinavisk møbeldesign og produktion. Mange af deres produkter er blevet verdensberømte klassikere, og en stor del af vores kollektioner har været i konstant produktion i årtier.

Læs evt. mere om J16 Gyngestolen og Hans J Wegner her Wegner J16 Gyngestol og Designer Hans J Wegner

Brand

Fredericia Furniture

preloader