fbpx

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

J39 Folkestolen Børge Mogensen

5.609 kr. From: 3.770 kr.

J39 Folkestolen Børge Mogensen

Producent
Fredericia Furniture

Designer:
Børge Mogensen

Materialer:
Massiv eg – sæbebehandlet eller
Eg olie

Sædet er i håndflettet natur papirgarn.

Mål:
Bredde   48 cm
Dybde     42 cm
Højde       76 cm
Sædehøjde 46 cm

 

 

J39 Folkestolen Børge Mogensen

J39 Folkestolen Børge Mogensen er simpelthen et ikonisk mesterværk fra designeren..Stolens simple udtryk, i massivt egetræ kombineret med håndflettet papirgarn gør den til en tidsløs klassiker. Smuk, alsidig og robust er den korte altfavnende definition på den klassiker. Den egner sig til og har gennem årtier været været anvendt i stort set ethvert rum. Lige fra konferencesale, kirker, restauranter, institutioner til stort alle rum i privatboligen.

J39 Folkestolen er tidløst, lige så relevant i dag, som den var, da den blev introduceret for mere end 70 år siden. Den er ideel som spisestol. Brug stolen for eksempel sammen med Børge Mongensen’s kendte shakerbord C18, som kan ses her  C18 Shakerbord L180

Børge Mogensen studerede på Kunstakademiet, og han var dybt inspireret af Kaare Klints måde at kombinere menneskelige proportioner med visuel ro og funktionalisme. Gennem årene har han også været underviser i møbeldesign. Derudover har han deltaget i flere udstillinger og konkurrencer. Samt ikke ag glemme modtaget adskillige priser for sin unikke evne og sans for at skabe kvalitetsmøbler. Det bør nævnes at han i 1950 etablerede sin egen tegnestue og i 1952 indledte han et samarbejde med den unge indretningsarkitekt og forretningsmand Andreas Graversen, der i 1955 overtog Fredericia Furniture A/S.

Læs mere om producenten Fredericia Furniture her Fredericia producerer arkitekttegnede kvalitetsmøbler med en lang levetid.  Mange af deres møbler er kendt for at gå i arv gennem generationer. Deres helt grundlæggende kvalitetskrav giver deres møbler en indbygget levedygtighed, og kræver i øvrigt respekt for de anvendte naturmaterialer.

 

 

Træsort

, ,

Brand

Fredericia Furniture

preloader