fbpx

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Tremmesofa Børge Mogensen – Eg sort

86.195 DKK

Tremmesofa Børge Mogensen – Eg sort

Producent
Fredericia Furniture

Designer
Børge Mogensen

Model
1789

Materialer
Stel              Eg sort lak
Hyndesæt  Omni læder, 301 sort

Dimensioner
Dybde                76,5 cm
Højde                 86,0 cm
Længde       160/197 cm
Sædehøjde          40 cm

Tremmesofa Børge Mogensen – Eg sort

Den karakteristiske Tremmesofa tegnet i 1945

Tremmesofa Børge Mogensen – Eg sort dækker over, at denne serie har et sorte hyndesæt. Tremmesofaen er den første designklassiker af Børge Mogensen. Den blev tegnet i sommerhuset på en regnvejrsdag i 1945. Børge og hans familie tilbragte tiden her sammen med familien Wegner. Sofaens entydige design ligger i detaljerne. Selv sofaens hynder sidder fast med synlige stropper. Sofaen blev først sat i produktion i 1963. I dag er den et af de mest kendte værker fra Børge Mogensens hånd. Med sofaen kombinerer Mogensen den engelske daybed, den franske chaiselong til en helt ny sofatype. Gavlen kan slås ned i flere vinkler ved hjælp af de kendte, karakteristiske lædersnører.

Sofaen blev forresten første gang introduceret af Mogensen og Wegner på Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1945. Det sammen med en tilhørende lænestol, bedre kendt som 1788 lænestol. Lænestolen kan ses her 1788 Lænestol . Tremmesofaen produceres af Fredericia Furniture. Den fås i enten eg sæbebehandlet eller eg olie. Fsv. angår hyndesættet kan den levres polstret med et stort udvalg af forskellige tekstiler eller læder. Rime 791 er en farvepalette der sætter et nutidig spin på farven grå, med dens tilsætning af det blå skær.

En designsofa, som holder resten af livet

Tremmesofaen kan til hver en tid forfriskes. Skifter moden eller blev hynderne slidt, kan du nemt udskifte dem. Har man først fået en Tremmesofa, har man fået en sofa for livet.

Læs mere om producenten Fredericia Furniture her

 

Brand

Fredericia Furniture

Farve

,

preloader