fbpx

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Corona stol EJ5 Fjord og Hallingdal

From: 38.813 DKK From: 29.999 DKK

Corona stol EJ5 Fjord og Hallingdal

Design:
Poul M. Volther

Producent:
Erik Jørgensen

Dimensioner:
Bredde  88 cm
Dybde    82 cm
Højde      97 cm
Siddehøjde 42 cm

Materialer:
Stel i børstet krom

Stolen fås i mange forskellige
læder- og stofvarianter; her kan
vælges mellem
Fiord 161
Fiord 191
Fiord 782
Fiord 961
Fiord består af 92% uld/ 8% nylon 

eller også

Hallingdal 110
Hallingdal 116
Hallingdal består af 70% Ny uld, 30% Viscose

 

Vi står selvfølgelig gerne til rådighed med informationer om øvrige stoffer

Corona stol EJ5 Fjord og Hallingdal

Corona stol EJ5 Fjord og Hallingdal. Denne klassiske, tidløse Corona stol blev designet af Poul M. Volther i 1964. Straks vakte stolen åbenlys begejstring. Corona var på en gang en let og elegant lænestol, men også en skulpturel stol, der ikke var sådan at glemme. Netop denne kombination har gjort Corona stolen til fast inventar i et utal af film, modeserier og musikvideoer. Faktisk er Corona stolen nok Erik Jørgensens mest scenevante møbel til dato.

Corona stolen er med sit drejestel og støttende ryglæn ekstrem komfortabel og behagelig at sidde i. Stolen passer perfekt til den menneskelige anatomi takket være dens enestående form med fire skaller. Designet passer til enhver stil og ind i enhver bolig.

Stolen er udtryk for en særligt eksperimenterede del af Dansk Design. Den er skulpturel, iøjnefaldende og original. Det stringente design med de ellipseformede, polstrede puder, der gradvist bliver mindre og mindre, er udtryk for en helt ny tilgang til det konventionelle møbel. I dag er Corona Chair helt retmæssigt, et eftertragtet designikon verden over.. Du kan læse mere om designerens værker her  Poul M. Volther

Corona stolen bliver fremstillet af virksomheden Erik Jørgensen A/S.der (i dag en del af Fredericia Furniture A/S, læs mere om Fredericia Furniture  her ) Og Erik Jørgensen var ingen hr. hvem-som-helst inden for dansk design. Tværtimod var han kendt som én af de førende på sit felt. Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer og grundlagde sit eget værksted i Svendborg i 1954. Erik Jørgensen gik aldrig på kompromis med kvaliteten af sit arbejde,

Corona stolen blev oprindeligt kaldt “den flydende stol” på grund af dens lette og luftige fremtoning og dens karakteristiske, skulpturelle kvaliteter.

Stolen fås i et væld af andre udgaver, se for eksempel her  Corona stol EJ5 Walnut læder

 

 

Brand

Erik Jørgensen

Stof/Læder

, , , , ,

preloader