fbpx

Kategorier: ,

Wegner J16 Gyngestol Sort med sort flet

17.190 kr.

Wegner J16 Gyngestol Sort med sort flet

Producent
Fredericia Furniture

Designer
Hans J. Wegner

Dimensioner
Bredde  62 cm
Dybde   95 cm
Højde  107 cm
Sædehøjde 42 cm

Materiale
Valnød m/ natur flet

Hynder og taburet til stolen kan findes J16 Hynder og taburetter

Wegner J16 Gyngestol Sort med sort flet

Wegner J16 Gyngestol Sort med sort flet. Gyngestolen J16 blev i tidernes morgen, 1944 lanceret af FDB Møbler. Stolen der i dag produceres af det kendte firma Fredericia Furniture har været i produktion lige siden. Hans J. Wegner lagde vægt på bevægelsesfrihed og ergonomi i sit stoledesign og begge egenskaber rummer denne klassiske gyngestol. Den føromtalte bevægelsesfrihed gør stolen nyttig i forbindelse med mange gøremål som især amning og strikning. J16 gyngestolen er på denne måde meget funktionel, da den disse og lignende daglige gøremål bliver nemme at gennemføre. Hvis man beder en dansker tænke på en gyngestol, vil de fleste nok tænke på netop J16 gyngestolen.

Hynde til J16 gyngestol & taburet kan tilkøbes.

Møbelklassikere

Med sit afklarede formsprog, sit flettede sæde og sin brugsmæssigt fine afbalancering regnes Wegners gyngestol i dag for indbegrebet af moderne dansk møbeldesign.

Hans J. Wegner viste tidligt interesse for gyngestolen som type, og J16 blev en af de allerførste stole, han fik sat i produktion. Den oprindelige udgave af stolen blev tegnet i 1944, men den måtte igennem en proces, der skulle gøre den enklere at fremstille, før den med hjælp fra Børge Mogensen kom i produktion. Wegners J16 har siden vist sig så levedygtig, at den har været efterspurgt, lige siden den første gang kom på markedet.

Samme indstilling til design har også været kendetegnende for Fredericia siden etableringen i 1911.

Fredericia Furniture

Håndværk fra generation til generation. Fredericia er en familiejet virksomhed, som blev grundlagt i 1911. Deres historie er dybt forankret i udviklingen af skandinavisk møbeldesign og produktion. Mange af deres produkter er blevet verdensberømte klassikere, og en stor del af vores kollektioner har været i konstant produktion i årtier.

Læs evt. mere om J16 Gyngestolen og Hans J Wegner her Wegner J16 Gyngestol og Designer Hans J Wegner

Brand

Fredericia Furniture

preloader