fbpx

Den Spanske Stol, Eg sæbe natur læder

25.900 DKK

På lager

Den Spanske Stol, Eg sæbe natur læder

Designer:
Børge Mogensen, 1958

Producent:
Fredericia Furniture

Materiale:
Eg massiv sæbebehandlet
Kernelæder natur

Dimensioner:
Bredde    82,5 cm
Dybde     60    cm
Højde      67    cm
Siddehøjde 33 cm

 

Den Spanske Stol, Eg sæbe natur læder

Børge Mogensens mesterlige fortolkning af en traditionel stoletype

Den Spanske Stol, Eg sæbe natur læder blev skabt af Børge Mogensen i 1958. Børge Mogensen blev inspireret af en traditionel stoletype, som man finder alle steder i de gamle islamiske kulturområder – fra Andalusien til det nordlige Indien. Historien bag stolen ses i en personlig rejse, som Bøge Mogensen var på med familien. Børge Mogensen rejste med familien til Spanien og der blev han fascineret af en gammel maurisk stol med bredt sæde og brede armlæn. Da han var retur i Danmark designede han Den Spanske Stol som hurtigt blev en uforgængelig klassiker og must have.

Han moderniserede stolens form. Børge Mogensen fjerner de kunstfærdige udskæringer og former sin egen version med geometrisk præcision, vanen tro. De brede armlæn bliver beholdt for at give stolen karakter. De brede armlæn kan nemlig også fungere som praktisk afsætningsplads for kopper og glas.
Med Den Spanske Stol videreførte Mogensen sit arbejde i massiv eg og kernelæder. Stolen blev præsenteret i 1958 som en del af en nyskabende udstilling, hvor Mogensen fjernede alle borde fra centrum af rummet, for at skabe en åben og uforceret indretning.

Den spanske stol har en stærk maskulin karakter

Stolen er fremstillet i eg og kernelæder, hvilket giver en stærk, maskulin karakter. Dette gør, at stolen bliver flottere og flottere med tiden. Spænderne sørger for, at ryggen kan strammes op, efterhånden som læderet giver sig. Stolen udføres i materialer af fineste selektion, fra de kvartskårne trædele i eg, til spænderne i messing og vegetabilsk garvet kernelæder, der den dag i dag garves efter traditionsrige processer i Nordsverige. Den rustikke kombination af materialer udvikler en helt særlig patina, der kun bliver smukkere med tiden.
Endelig, ja ! man sidder rigtig godt og behageligt i Den Spanske Stol helt fra første dag og resten af livet.

Den spanske stol findes i et utal af varianter, du kan se nogle af dem her Den Spanske stol og om Børge Mogensen her

Kontakt os for tilbud på anden træsort eller farve – Tlf. 52 52 64 52 – Mail. info@olaifurniture.dk

Brand

Fredericia Furniture

preloader