fbpx

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

EJ101 Queen stol med keder

From: 55.000 kr.

EJ 101 Queen stol med keder

Producent:
Fredericia (Erik Jørgensen)

Design:
Hans J. Wegner

Materiale:
Formstøbt skum
Stål
Stof:
Stolen laves i mange forskellige stof- & lædertyper.

Størrelse:
Bredde 92 cm
Højde   90 cm
Dybde  99 cm
Sædehøjde 36 cm

Som sagt, stolen fås i et væld af andre stof- samt lædertyper.
Kontakt os blot for yderligere information, vi hjælper gerne.

Se pnedanten her, OX-Chair

EJ101 Queen Stol med keder

EJ101 Queen stol med keder er kort sagt det feminine modstykke til Wegners Ox Chair som kan ses her OX-Chair EJ100. Queen stolen er den majestætiske. De to stole har mange fællestræk, og med sine store og næsten cylinderformede armlæn og sin høje ryg, der strækker sig op som nakkestøtte, er Queen Chair helt på højde på Ox Chair. Storslået, markant og dominerende og samtidig alligevel med en rolig tilstedeværelse. Stolene har samme forkromede stålstel, hvilket giver med et let og lyrisk udtryk. Queen Chair er en af Wegners mest elegante lænestole, beundret for sin sofistikerede konstruktion og skulpturelle æstetik.

Queen Stolen designet af den kendte designer Hans J. Wegner og passer perfekt ind i den moderne indretningen.  Queen stolen egner sig lige så fortrinligt til majestætisk at stå for sig selv eller i grupper. Den passer særdeles fortrinligt sammen med den kendte mere maskuline Ox Chair, det sig være i stuen eller på kontoret.

Som et perfekt punktum til Wegners to ikoniske lænestole, findes Wegner Ox Ottoman. Den minder om Ox Chair og Queen Chair og er understøttet af et forkromet stålstel, perfekt til afslapning. Du kan læse mere om stolene samt øvrige berømte kreationer fra Wegner’s hånd her  Hans J Wegner kollektion mv

 

Om Hans J. Wegner:

Hans J. Wegner (1914-2007) er verdensberømt for sine ikoniske danske stole. Wegners design udspringer af traditionelt snedkerhåndværk, som han formåede at tilføre en poetisk, skulpturel kvalitet. Mht. stole var hans devise ‘En stol skal ikke have nogen bagside, den skal være smuk fra lle sider og vinkler’ og det bærer hans stole i høj grad præg af. Hans design afspejler hans forståelse for stolen som et møbel i nær kontakt med kroppen – et forhold, som giver høje krav til ergonomi og komfort. Herudover havde Wegner et specielt talent for at anvende træets fiberstruktur til at skabe overraskende skulpturelle linjer i sine designs.

Du kan læse mere om ham her Hans J. Wegner

Stof/Læder

,

Fredericia læder

,

Brand

Erik Jørgensen

preloader